Teknik > Kabine

T3 camper med de blå gas flasker -- generelt problem måske fundet.

(1/1)

poot:
Hej alle,
Sidste år skrev jeg dette indlæg :-\
 http://t3klubben.dk/forum/index.php?topic=191.0
Ingen svar, måske det forkerte forum :-)

Nu er problemet vist fundet med lidt bøvl, men tror løsningen er lige for.   Gas regulatorene til de blå gas flasker bliver slidt, og levere mindre og mindre tryk, køleskabet er der man først opdager det :-)  kogepladerne bruger bare lidt længere tid til at varme kaffen .

Sidste år lykkedes det mig ikke at tænde køleskabet på gas,  i foråret før fynstræffet, havde jeg skilt det hele af, samlede to køleskabe til et.  På træffet kom Svinninge bussen, og kunne ikke få liv i deres køleskab. Pludselig kom der ikke gas til kogepladere. I et anfald af lyst øjeblik. Prøvede vi at tage gasflasken ud, pille regulatoren af, skrue på flasken,  og prøve at tænde med en ligter. Næsten ingen flamme, hvis man lirkede lidt var der pludselig klar flamme :-)  okay konklution,  regulatoren er stået af. Svinningebussen var ude og købe en ny, og pludselig virkede alt.   SÅ VIDT SÅ GODT.

Jeg var jo lykkelig over at mit gasproblem var løst ----- troede jeg :-(  men da vi skulle til Rømø, kunne jeg igen ikke tænde køleskabet.

I denne uge har jeg så igen skilt alt af.  Jeg kunne tænde køleskabet, men så snart jeg slap gas knappen, som man holder inde for at tænde flammen, gik det ud igen.  Dog var der fint blus på kogepladerne syntes jeg.

I et anfald af opgivenhed. Søgte jeg på nettet, på gaskøleskab.  Åbentbart er gaskøleskabe populære, elgiganten sælger dem. Ja selv THansen, billigst med 2999 kr. 2 dages leveringstid :-)  fint jeg bestiller, og kunne hente det i dag.  På vej derud, tænkte jeg på svinningebussens problem.   GAD VIDE ??.
Jeg kører for det lokale campingcenter, og køber en ny regulator. 199 kr.   Henter køleskabet.   Og tænker skal altså lige afprøve om skift af regulator har noget at sige..      JO DET HAVDE DET.    NU KØRER DET GAMLE KØLESKAB PERFEKT PÅ GAS, OG KAFFEVANDET KOMMER TIL AT KOGE PÅ DEN HALVE TID :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)     Tja så nu har jeg et gaskøleskab stående, helt nyt, aldrig brugt. Dog pakket ud :-!   Nå det kan vel bruges på et projekt :-)

Så det første man skal gøre, hvis man har problemer med gassen, TJEK REGULATOREN :-)  Åbentbart er det noget skrammel, og ikke beregnet til at holde i +20 år.

Med de bedste sommer hilsner
Poul

Kurt:
Vi har aldrig kunnet få vores køleskab til at køle på gas.
Jeg tror vores regulator giver for lidt tryk.
Morten (Blachchart) skrev engang noget om en forskel på 30 bar og 50 bar, i forbindelse med skift til gastank måtte han vist ud efter den gamle regulator.
Vi har det problem med vores regulator, at den skal åbnes og lukkes ofte, ellers får ir den til at sætte sig fast.

Mvh. Kurt.

poot:
  :) :)Det er rigtigt nok, det med 0,05 bar (50mbar) i tyskland, og 0,03 bar (30 mbar) her i danmark.   Dem der importerer campingvpgne, plejer at skifte dyserne samt regulatoren, så det passer til dansk lovgivning.     

I mit tilfælde, må trykket været faldet i regulatoren, til omk 0,02 bar eller mindre,  og i svinningebussens tilfælde var trykket slet ikke ens.   Trykket står på regulatoren,

Jeg ved ikke om problemet også opstår når man bruger regulatore til andre tyber flasker, eller hvordan det er med biler med gastank :-)

Navigering

[0] Emneindeks

Skift til fuld version